Annoncefunktion: Dette indlæg er et betalt partnerskab med Woodpecker Flooring.

Goodrich Haze eg gulv fra Woodpecker Flooring.  Trægulve kan hjælpe med at skabe merværdi for dit hjem

Billede ©  Woodpecker Flooring

At komme på ejendomsstigen er en reel udfordring i dag. Den økonomiske situation i Storbritannien har gjort det særligt vanskeligt for første gang købere at spare nok penge, der kræves for et depositum. Selv dem, der er heldige nok til at være nu, befinder sig i en situation, hvor økonomisk usikkerhed gør det vanskeligere for dem at sælge deres hjem og finde en egnet ejendom, hvis de ønsker at bevæge sig op ad trappen. Dette har ført til, at mange husejere overvejer at forbedre deres eksisterende ejendom i stedet for at købe en ny.

Min mand og jeg er i netop denne situation. Vi betragter os som meget heldige, at vi endda var i stand til at få et prioritetslån i første omgang, og dette er den meget generøse hjælp, som mine forældre gav os med vores indbetaling. Vi købte en lille lejlighed med to senge lige inden ankomst til vores første datter. To år senere havde vi en anden datter, og vi er nu meget opmærksomme på, at vi muligvis har brug for et større sted i de næste par år.

Men boligmarkedet i vores område er ekstremt udfordrende med gennemsnitlige huspriser, der spænder fra £ 593.559 for en villa til £ 328.845 for et rækkehus og så meget som £ 243.173 for en lejlighed. Jeg er besat af ejendomswebsteder og bruger en alt for lang tid på at trawl disse portaler for at prøve at finde vores næste hjem. Hvad der er blevet meget klart, er, at vi ikke rigtigt har råd til at flytte. Alle ejendomme, der er inden for vores budget, er enten i et uønsket område, giver ingen ekstra plads eller har brug for komplet renovering, hvilket vi ikke ville have nogen penge at gøre med at have maxet ud med det større pantelån.

Så vi er begyndt seriøst at overveje at udvide vores lejlighed for at give os den ekstra plads, vi har brug for. Dette ville også hjælpe os med at tilføje værdi til vores hjem, der ville sætte os i en bedre position, hvis vi nogensinde havde råd til at flytte i fremtiden. Denne erkendelse af, at vi ville være bedre til at forbedre os end at flytte, har virkelig fået mig til at tænke. Hvad er de bedste måder at tilføje værdi til dit hjem, hvis du er i den samme position, som vi er i? Så jeg har undersøgt, og dette er fem vigtige måder at tilføje værdi til dit hjem.

Implementering af en loftkonvertering kan hjælpe med at skabe merværdi til dit hjem.  Karen Knox fra Making Spaces konverterede sit loft med denne vidunderlige sovesal

Image ©  Karen Knox of Making Spaces

Konverter loftet

En hemskonvertering er en virkelig nem måde at tilføje værdi til dit hjem, fordi det genbruger eksisterende plads og derfor normalt ikke kræver planlægningstilladelse, hvis du ikke har til hensigt at tilføje sovesvinduer, der vender mod en vej, eller hvis du ønsker at udvide tagområdet med mere end 50m3 (40m3 for rækkehus). Det er den nemmeste måde at tilføje et ekstra soveværelse og endda et ekstra badeværelse, som uden tvivl vil tilføje salgsprisen og endda skubbe dit hjem op i den næste prisbeslag. Et soveværelse tilføjer normalt mellem 10 og 15% til værdien af ​​dit hjem, og at bruge den eksisterende hems er den mest omkostningseffektive måde at gøre det på. En typisk loftkonvertering koster omkring £ 500-600 / m²sammenlignet med cirka to gange dette for en udvidelse. Det tager normalt omkring 6-12 uger at gennemføre og koster overalt mellem £ 20.000 og £ 45.000.


Byg en udvidelse

Som vi netop har lært, er en loftkonvertering omkring halvdelen af ​​prisen for andre udvidelser. Hvis du ikke har en minimum lofthøjde på 2,3 meter, er en simpel loftsomdannelse ikke altid mulig. I dette tilfælde skal andre typer udvidelser overvejes, f.eks. en side retur, en forlængelse af glasbokse eller en vinterhave. Tilføjelse af en udvidelse er en relativt nem måde at tilføje værdi til dit hjem, fordi du dybest set øger gulvpladsen og muligvis tilføjer et helt nyt rum.

En vinterhave koster generelt overalt mellem  £ 5- £ 30 m og kan tilføje ca. 7% til værdien  , mens en fuld udvidelse kan koste overalt mellem £ 10- £ 30 m og vil tilføje omkring 11%, hvilket er et godt investeringsafkast . Det anbefales at tjekke med din lokale planlægningsafdeling, hvis du har brug for tilladelse til at bygge. Generelt, hvis du har tilladelse til udvikling i dit hjem, kan du være fritaget, selvom det stadig skal overholde byggereglerne.

Udformningen af ​​udvidelsen er nøglen. Du vil være sikker på, at det komplementerer stilen med resten af ​​huset og ikke ser ud til at være en separat enhed, der lige har sat sig fast. Du kan sikre plads mellem den eksisterende bygning og udvidelsen flyder problemfrit ved at installere den samme etage i hele opholdsrummet. Dette hjælper med at holde øje med og garanterer, at udvidelsen føles som en del af resten af ​​huset.


Konverter garagen

Her i England bruges ca. 90% af garagerne ikke til at huse bilen, men bruges snarere som en opbevaringsløsning, som er et reelt spild af et aktiv. Hvis du har en anden parkeringsplads udenfor, kan en ubrugt garage omdannes til en investering ved at konvertere den til yderligere boligareal, såsom et soveværelse. Hvis garagen er knyttet til huset, kan du endda bygge over den. Garagekonvertering kan tilføje så meget som 10% til værdien af ​​dit hjem.

Du skal dog sikre dig, at du får alle de nødvendige planlægningstilladelser og afskrivninger til byggereguleringen. Ellers kan du ikke kalde det et beboeligt rum, når du sælger huset.

Harlech røget egetrægulve fra spætte gulve kan hjælpe med at tilføre værdi til dit hjem

Harlech Smoked Oak Wood Flooring fra Woodpecker Flooring

Trægulve

En anden måde at tilføje værdi til dit hjem og gøre det mere attraktivt for potentielle købere er at inkludere et par udsagnsfunktioner, der virkelig vil tilføje en wow-faktor til dit hjem. Disse funktioner hjælper med til at differentiere det fra andre ejendomme på markedet og tilføje en betydelig præmie til salgsprisen. Trægulve  er en perfekt udsagnsfunktion, som du kan tilføje, hvis du vil tilføje værdi til dit hjem.

Hvis du overvejer at opgradere dit gulvbelægning og i øjeblikket er revet mellem hårdttrægulve og tæpper, er det værd at huske, at det ofte er vanskeligt at inddrive omkostningerne ved dyre gulvmåtter. Det er heller ikke usandsynligt, at det udsagns-tæppe, du vælger, passer ind i dit potentielle købers ideelle gulv, mens hårdttrægulve er meget mindre tilbøjelige til at fornærme folk.

Der er også mange fordele ved installation af trægulve, som potentielle købere virkelig vil sætte pris på. Det er et sundt valg for vores hjem, fordi der ikke er fibre, ingen fugerør og ingen prægning, der kan tiltrække støvpartikler, pollen, dyreflasker og andre allergener, der ofte kan være et problem med tæpper. Trægulve bidrager derfor til en sundere indendørsluftkvalitet. De samme funktioner gør det også mere praktisk, fordi det er lettere at rengøre, især hvis du har små børn eller kæledyr.

Så er der den kendsgerning, at trægulve er en langsigtet investering på grund af deres holdbarhed. Det er meget holdbart og kan derfor vare i generationer, selv i områder med kraftigt fodfald.

Der er ingen hård og hurtig regel om, hvor meget værdi disse kosmetiske ændringer kan give dit hjem, og værdierne har ofte svært ved at sætte et tal på sådanne forbedringer. Men markedet sætter altid en præmie på en velindrettet ejendom, og derfor er salgsprisen tilsvarende højere.

Du kan gennemse forskellige tilgængelige stilarter og få gratis prøver fra  Woodpecker Flooring-  webstedet.

Tilføjelse af solcellepaneler hjælper med at forbedre miljøkrav og tilføje værdi til dit hjem

Energieffektivitet

Idet energipriserne fortsætter med at stige i Storbritannien, vil mange huskøbere enten aktivt opsøge energieffektive hjem eller i det mindste blive fejet væk af ejendomme, der tilbyder dette incitament. At tilføje energieffektive funktioner til dit hjem, såsom solpaneler, biomassekedler eller smarte hjemtermostater, vil ikke kun hjælpe dig med at spare penge på dine energiregninger, mens du bor i dit hjem, men det vil også være et vigtigt salgssted langs linjen.
I en  undersøgelse   fra 2016 bestilt af   Gocompare.com Realkreditlån vurderede  50% af køberne i Storbritannien en god energieffektivitetsvurdering som en af ​​de 20 bedste egenskaber for ejendomme sammen med centralvarme (79%), dobbeltvindue (74%) og hulrumsvægisolering (47%) .
I henhold til en rapport offentliggjort af  Department of Energy and Climate Change (DECC) i  2013, kan energibesparende forbedringer af din ejendom øge dens værdi med et gennemsnit på 14 procent og op til 38 procent i nogle dele af England. For en gennemsnitlig bolig i landet kan forbedring af EPC (Energy Performance Certificate) fra bånd G til E eller fra bånd D til B betyde at tilføje mere end £ 16.000 til ejendommens salgspris. Rapporten viste, at energieffektivitet nu er en nøglefaktor, der påvirker salgsprisen for de fleste boliger i England.
For nogle energieffektive hjemmeforbedringer er endda offentlige tilskud tilgængelige, så du ikke behøver at finansiere alle ændringerne fra din egen lomme. Værd at undersøge!

Så hvad tror du? Er du enig i de fem vigtige måder at skabe merværdi til dit hjem? Er der andre, du gerne vil tilføje til denne liste?