Elsker det eller angiv det? Kæmper du med beslutningen? Interiørstylist Maxine Brady taler til os gennem de vigtigste ting, du skal huske på, når du beslutter at beholde eller sælge dit hjem.

ELSKER DET ELLER LIST DET?

Da jeg købte mit hus for to år siden, var mit hjem i dårlig stand. To år langs linjen, med hundreder af DIY-projekter under mit bælte, står jeg over for en hård beslutning om at blive eller gå?

Hvis du også undrer dig over det samme spørgsmål – så ved du, at der ikke er noget let svar. Her er min tjekliste over vigtige faktorer, som du muligvis skal overveje

1. Penge er vigtig

elsker det eller angiv det i stuen

Omkostninger er en vigtig faktor, når man beslutter, om man skal renovere eller flytte hjem. Du skal veje udgifterne for at flytte mod udgifterne for at blive.

Uanset hvad du beslutter dig, skal du vide, at der er mange hjemmeprojekter, der tilføjer værdi til din ejendom, appellerer til potentielle købere og gør dit hjem mere behageligt.

  • EN TILLÆG ELLER LUFTKONVERSION

Hvis du konverterer loftet eller udvider dit hjem, kan du tilføje op til 21% til værdien af ​​din ejendom (i henhold til Rightmove). Med mit eget hjem bryder jeg mellem at konvertere min hems eller flytte – du kan se mine ideer til min plads på  bloggen  . Eller begge! Min hems koster mig ekstra £ 30.000, men at flytte ville være næsten de samme omkostninger.

  • Ekstra badeværelse

Tilføjelse af et ekstra badeværelse – især et badeværelse – kan tilføje så meget som 5% til værdien af ​​dit hus. Renovering af et eksisterende badeværelse kan tilføje 2,8%.

Badeværelse afgrøde

Et af de første værelser, jeg tacklede i mit hjem, var mit trætte badeværelse med badekar og bruser. Nu er det dejligt at slappe af i – og det er også et salgssted.

  • NY KØKKEN

Hvis dit køkken ser lidt træt ud mod kanterne snarere end at rive det ud, er du bedre til at sprøjte lidt kærlighed i stedet med en hurtig makeover. Ved at udskifte dørfronter, bordplader og fliser, indåndes nyt liv i et køkken.

elsker det eller angiv det køkken

Brug af usædvanlige materialer i mit køkken som et kobberrør har fået mit køkken til at skille sig ud fra mængden.

  • redecorating

En slikning med maling og generel vedligeholdelse kan være meget lave omkostninger, men kan tilføje så meget som 2,6% til værdien af ​​dit hjem. Forældede blomsterbaggrunde, grimme pejse, gamle tæpper eller uattraktive lysarmaturer er alle små ting at erstatte, men når de opdateres, når du transformerer dit hjem.

Den største transformation i mit hjem var at lægge nye  egetrægulve i  hele stueetagen. Det har hjulpet min lavere stil med at flyde og vil give ekstra appel og værdi, hvis jeg beslutter at liste. Faktisk siger ejendomsguru Phil Spencer, at trægulve er en af ​​disse funktioner, der appellerer til næsten alle. Du kan ikke mislykkes!

elsker det eller angiv det på gangen

Jeg udskiftede alle radiatorer i mit hjem og satte konstruerede egetrægulve til at supplere min hjemmestil.

  •  ÅPEN PLAN

Hvis du planlægger at blive, kan det være tid til at overveje at gøre dit hjem arbejde hårdere, så du får mest muligt ud af dit rum. At slå ned på væggene er måske ikke et stort stykke arbejde, men det kan åbne dine boligområder og gøre en stor forskel for, hvordan du bruger dit hjem.

elsker det eller angiv det spisestuen

I mit hus trak jeg væggen ned mellem stuen og spisestuen for at skabe et åbent rum. Nu fungerer hele området bedre for min familie, og det fylder rummet med lys.

2. STED! PLACERE! PLACERE!

Er dit hjem et godt sted med alt hvad du har brug for inden for rækkevidde? Hvis du ikke finder et nyt hus på en lignende placering, kan det være bedre at renovere end at flytte.

Hvis du vil være tættere på gode skoler og offentlig transport, kan du måske flytte. I dette tilfælde, selvom renoveringen er billigere, kan det være klogt at flytte til et bedre sted.

I mit tilfælde er mit hus placeret på toppen af ​​en meget stejl bakke, og jeg er den anden side af byen fra min familie og venner. På plussiden har jeg fantastiske naboer, og jeg er kun fem minutters kørsel fra South Downs. Mit sted fungerer godt for mig.

3. Deltag i dine institutioner

elsker det eller angiv det soveværelse

Der er immaterielle ting, der får os følelsesmæssigt knyttet til vores hjem.

Du kan måske elske dit hus og ikke tolerere at efterlade det. Hvis det gør dig lykkelig, kan det være værd at leve og renovere de områder, der har brug for lidt TLC.

Du ønsker måske en frisk start, og at flytte hus kan være energisk og kan ændre din livsstil. Hvis du føler, at det er det rigtige tidspunkt at flytte, skal du bruge dette som motivation til at tage det næste skridt på ejendomsstigen.

Mit eget hus er steget i værdi, siden jeg købte det. Men efter år, energi og masser af kærlighed ind i mit hjem, er jeg for bundet til at give slip (lige nu). At tjene til mit hjem har været så givende, og jeg ser frem til at slappe af i det smukke rum, jeg har skabt. Det er indlysende, at det ikke forhindrer mig i at gå online og se på ejendomme i mit område fra tid til anden. Eller dag drømmer om loft konverteringer.

VIL DU “ELSKE DET” ELLER “LISTE DET”?

Det afhænger af, hvad du synes er vigtigt. Vej omkostningerne, tænk over, hvad du vil fremover for dig og din familie, følg dit hjerte og beslut dig, hvad der virkelig vil gøre dig lykkelig – det er mit bedste råd.

 

[Medvirkende]

Maxine Brady | Interior Stylist & Lifestyle Blogger

www.welovehomeblog.com 
B  log   // F  acebook   // T  witter   // I  nstagram   // P  intresse   // Y  ouTube

Alle billeder med tilladelse fra We Love Home Blog   og bruges med venlig tilladelse.

statistik