Vi tilbringer næsten halvdelen af ​​vores tid derhjemme, og vores omgivelser har større indflydelse på vores liv, end vi tror. Det kan måske føles godt her nogle gange taget for givet eller ikke taget i betragtning, når ting som design, omkostninger og praktisk er i en blanding af indretningbeslutninger.

Men at tænke på, hvordan vores interiør påvirker vores helbred og trivsel, er det virkelig værd. Hjemmet skaber vi masser af smukke minder med familie og venner og tager tid til at slappe af – det skal være et sted, hvor vi føler os som vores gladeste og sundeste, såvel som et rum, vi elsker at tilbringe tid i.

Sociale rum og dig tid

glad og sund hjemmegruppe spiser

At designe dine værelser omhyggeligt kan have store psykologiske og fysiske fordele. At spise sammen er en af ​​de bedste måder at dele erfaringer på, føle sig inkluderet og glad hjemme. Har du åbne planområder til aktiviteter såsom madlavning, restauranter og underholdning? Et rummeligt, livligt værelse i hjertet af huset er perfekt til familietid eller til at hænge ud med venner.

Lad os ikke glemme vigtigheden af ​​disse mere støjsvage rum. Rum til at trække sig tilbage for at læse, slappe af og selvfølgelig sove, er lige så nødvendige. Alle har brug for deres egen tid. Tænk på design, der er meget mere afsluttende, hyggeligere og trøstende på disse områder.

HØJ ELLER LAV?

glad & sund derhjemme højt i loftet

Tror du, at tagene kan påvirke, hvordan vi har det? Undersøgelser har vist, at høje lofter kan fremme kreativitet og social interaktion, mens lavere kan hjælpe dig med at føle dig mere fokuseret på aktiviteter som studier eller håndværk. Det er naturligvis ikke let at skifte eksisterende tag, men det kan være en faktor at overveje, hvis du flytter.

OPBEVARINGSKRIGE

glad og frisk opbevaring af hjemmet

Billede fra   The Ordinary Lovely

Noget, der ofte går galt, er opbevaring. Godt organiserede rum reducerer stress, fordi tingene er meget lettere at finde og pænt fjerne. Uanset om det er skabe, skuffer, hylder eller endnu mere unikke ideer, kan det være en stor forskel at have et sted at opbevare de små ting. Men større pladser til cykler og udendørs udstyr er også gode. Det er meget lettere at føle sig rolig og glad hjemme og vide, at alt har sin plads.

OPBEVAR DIN KØL ELLER HOLD VARM

lykkelig og sundt hjemskoldt

At føle sig for kold om vinteren og for varm om sommeren er noget, vi er for velkendte for i England. Verdenssundhedsorganisationen anbefaler temperaturer mellem 18 og 24 ° C for et sundt liv. Men hvordan kan vi fremme en sund temperatur derhjemme?

Dette kan betyde at tænke over en hel række ting, fra din type opvarmning til isolering og ruder. En simpel løsning, der ofte overses, er din termostat – bedre kontrol af din opvarmning kan virkelig hjælpe dig med at føle dig mere komfortabel, når temperaturen varierer i løbet af dagen og årstiderne.

VENTILATION

glad og sund ventilation i hjemmet

En anden vigtig faktor, der undertiden kan være bekymrende, er fugtighed. Vi skaber naturligt fugt fra vejrtrækning, og vores daglige aktiviteter som madlavning, vask og badning bidrager også til dette. Fugt kan være en fjende, fordi det skaber bakterier, støvmider og skimmel, der fører til sundhedsmæssige problemer såsom astma.

For sikker at passe på fugt skal du sørge for god ventilation i dit køkken og badeværelse. Nogle gange kan du også åbne vinduer omkring dit hjem.

Støjende naboer?

glad & sund hjemme gabende hund

At håndtere en støjende nabo kan være virkelig frustrerende og endda føre til stress. Andre lyde fra dit hjem kan holde dig vågen om natten eller forårsage konflikter også. Hvis du har udtømt dine muligheder, kan du overveje lydisolering i gulve, vægge og lofter. Gardiner kan også hjælpe med at reducere støj udefra og hjælpe dig med at høre mere indendørs. At have lidt fred og ro derhjemme burde ikke være en luksus men givet.

LAD NATUR IN

Berkeley Washed-Ek

Berkeley vaskede eg

Forkølelse, fugtighed, støj – vi har talt meget om at holde ting væk. Stadig er en af ​​de bedste måder at føle sig glad og sund hjemme ved at lade naturen ind.

Naturligt lys er en biggy. Det kan reducere angst og depression, forbedre søvn og endda hjælpe folk med at komme sig hurtigere, når de føler sig uvel. Maksimer det med store, brede vinduer og ovenlys. Åbn dine vinduer regelmæssigt for at slippe frisk luft ind, forbedre din luftkvalitet og fjerne forurenende stoffer.

lykkelig og sundt ovenlysvindue

Tænk også på din mening – har du en smuk have, en vidunderlig by eller landskabet at se på? At være i stand til at se på afstand er sundt for sindet og synet. Og bare tænk på hvor meget bedre det føles at arbejde fra et skrivebord foran et vindue – det kan inspirere din kreativitet.

Planter er sunde. De kan hjælpe med at rense luften, fordi de naturligt fjerner giftstoffer. Og selvfølgelig frigiver de ilt, hvilket hjælper os med at trække vejret lettere. Der har endda været undersøgelser, der viser, at de kan forbedre humøret, reducere stressniveauer og øge vores opmærksomhed. Tid til en tur til havecentret!

Salcombe-Seashore-kopia

Salcombe Seashore Oak

Og en af ​​de nemmeste måder at forbedre dit hjem velbefindende er at dekorere med naturlige farver. Tænk varmere nuancer i sociale rum, fordi de kan skabe en hyggelig, optimistisk følelse. Blødt blues og greener har en beroligende virkning, der hjælper dig med at føle dig rolig og afslappet i retræterummet.

Naturlige trækonstruktioner under foden skaber en fysisk og psykologisk forbindelse udendørs og kan roe dit sind. Forestil dig blonde skove med en blød udstråling til beroligende rum eller rige rustikke og dybere antikke toner i livligere områder. Trægulve giver en smuk følelse af natur ind i hjemmet og kan også hjælpe dig med at have det godt. Lad naturen komme ind og føle dig lykkelig hjemme med et  naturligt inspireret trægulv

Happy Home Infographic (300 dpi) kopia