Få en rolig og samlet følelse af dit hjem med bleget trægulv. Interiørforfatter og stylist Helen fra  Design Hunter  taler til os ved at skabe Scandi-looket.

lys trægulv helen

Instagram-konti med stilfulde skandinaviske hjem og lejligheder er en uendelig inspirationskilde for mig. Sammen med lyse, lette rum og elegante møbler er det gulvet – normalt bleget træ og måske afslappet med et tekstureret tæppe – der ofte er et vigtigt element i dette look.

Gulvbelægning er en afgørende beslutning, når det gælder at indstille tonen for ethvert interiør. Det er fundamentet for alt andet, som du derefter integrerer i dit hjem. Få det rigtigt, og alle de andre detaljer falder på plads meget lettere.

Dette er noget, jeg har brugt meget tid på at tænke på for nylig. Vi flyttede hjem og påtog os et større renoveringsprojekt for et par måneder siden, og nu hvor nogle af fyrværkerne som gips og omledning er færdige, er det spændende at være i den fase, hvor vi er klar til at vælge et nyt gulv. Vi havde lyse trægulve i vores gamle hus, og jeg har fundet mig selv vejer imod det i vores nye hjem.

Hvis du overvejer at lede efter dit hjem her er nogle ting, du måske vil overveje.

 

SOFT WOOD VS LEAF WOOD

bleget trægulv ecru eg

Det lyse Scandi-look opnås undertiden med trægulve som fyr eller Douglas-gran, men dette kræver regelmæssig vedligeholdelse og  meget  rengøring. Softwood vil også ridse og bære meget let, så du skal være villig til at tænke over en vis mængde skrubbe og ufuldkommenhed.

I områder med stor trafik i hjemmet – for eksempel hallen, stuen eller køkkenet – er trægulve som eg et meget mere holdbart og holdbart alternativ. Tre nye gulve i  Goodrich-parketprogrammet  –  bomuld  ,  aske  og  ecru  – er perfekte til et lys tonet look.

Du kan få dit hjerte indstillet på massivt træ eller hårdt trægulve, men ikke rabat på laminatgulve, især hvis du prøver at arbejde på et lidt strammere budget. Hvis du kan lide udseendet af Douglas Fir eller fyr, men har brug for noget hårdere, skal du se på  Wembury Polar Pine  Laminat. Det har en ren, sund følelse, der er perfekt til at skabe et skandinavisk-inspireret look, men med en hård ridsebestandig overflade, der gør den ideel til alle områder i hjemmet, der har brug for lidt mere slid.

 

FARVE OG AFSLUTNING

bleget trægulv bomuld egetræ

Trægulve findes i en lang række muligheder – mit skrivebord er i øjeblikket overgået af prøver. Jeg kan især godt lide  Goodrich Whitened Oak  – en lys, asketoneret parket med en let rustik karakter.

Lysere er  bomuldsræ,  der har en næsten ren hvid finish.

Ud over farve er du også nødt til at tænke over finishen. Her inkluderer indstillingerne børstet tæppe eller ufærdige overflader til olieret eller lakeret træ. Bleg træ ser ofte især godt ud med førstnævnte efter min mening. Goodrich Ecru Oak  (nyt i Woodpecker-serien denne måned) har et ufærdigt udseende og tekstur, der giver det en smuk naturlig fornemmelse.

 

Størrelse og form

bleget trægulvet uklarhed af egetræ

Størrelsen og formen på træet er en anden overvejelse. Igen kan dette variere vidt fra brede planker, der er flere meter lange til mindre stykker, der er designet til at blive lagt i et chevron- eller fiskebensmønster.

Sildeben- og chevron-design er på vej op lige nu. Disse er dejlige til at få et elegant byudseende. De har også en tendens til at gøre mere af en designerklæring – gulvet får en mere fremtrædende rolle i designskemaet snarere end bare at tjene som baggrund.

 

Opret en følelse af flow

matt trægulv, frostet egetræ

Der er ingen regler for at sige, at du ikke kan blande forskellige materialer, men jeg personligt kan godt lide at bruge en ret konsistent palet med farver, materialer og finish i hele mit hjem. Jeg synes, denne tilgang er især værd at overveje, hvis du bor i en mindre ejendom. Lette gulve reflekterer lys og kan hjælpe med at få et rum til at føle sig større, og ved at bruge den samme etage overalt skabes en åben luftig følelse og en naturlig følelse af “flow” fra det ene rum til det næste.

 

STIL DIT RUM

lys trægulvgrå eg

Så du har valgt dit gulv og er klar til at designe dit rum?

Jeg kan godt lide at bruge hvide eller neutrale toner som grå med lyse trægulve. Jeg inkluderer ofte nogle sorte accenter for at hjælpe med at “forankre” tidsplanen – en samling af sort / hvide prints eller en sort metallampe eller sofabord for eksempel. Jeg tror, ​​sort giver definition og hjælper med at få ting i fokus.

At tilføje en masse tekstur er nøglen til at gøre dette arbejde. Bleg trægulve ser fantastisk ud i kombination med andre naturlige materialer, så jeg kan godt lide at vælge møbler og tilbehør i materialer som skifer, linned, porcelæn, rotting, læder og uld.

Men det er virkelig op til dig. Installer et smukt bleget trægulv i dit hjem, og det vil give baggrunden for næsten alt, hvad du vælger i mange år fremover.