Hold fast med, hvordan man begynder at dekorere et rum? Interiørarkitekt og forfatter af den  elskede designerblog  Carole King inspirerer os til at tackle det som en professionel.

design som interiørarkitekt Carole King

Udsmykning kan undertiden være skræmmende. Tomme klude, der skal fyldes, kan ofte føre til en irriterende ulempe. Der er så meget inspiration på tv, i magasiner og på internettet, at det kan være vanskeligt at vide nøjagtigt, hvor man skal starte, eller hvad der nøjagtigt skal opnås. Så det kan hjælpe dig med at se på virksomheden fra en interiørarkitekt.

En interiørarkitekt ved, at vores hjem skal arbejde for os. Rummet er altid præmie, og der er ingen mening i at designe et fantastisk rum, hvis møbelindretningen er akavet, eller lyskontakten er på det forkerte sted.

Vores hjem skal også tilfredsstille os på et følelsesmæssigt niveau. Når de bliver spurgt, siger de fleste, at de ønsker, at deres hjem skal være beroligende og afslappende. Et sted at slappe af efter en travl dag.

Og sidst men ikke mindst er vores hjem, hvor vi kan lide at være sammen med vores kære og underholde venner og familie. De skulle være smukke ja, men de skal også afspejle ejernees personlighed.

Så uanset om du lige er begyndt på dit første nye hjem, du flytter hjem og vil evaluere din stil, eller hvis du bare giver stuen et nyt look, er der nogle trin, som professionelle designere bruger for at hjælpe dem undervejs.

 

FIND INSPIRATION

pinterest

Det har aldrig været lettere at finde inspiration til at dekorere vores hjem. Engang en gang købte vi en stak magasiner og håber, at vi ville finde noget, der inspirerer os mellem siderne. I dag er vi bare nødt til at se på Internettet, og verdenen er vores østers, så længe vi kender de rigtige ord til at indtaste i søgemaskinen.

Så uanset om vi kan lide ‘Scandinavian Cool’ eller ‘Californian Bohemian’ eller endda ‘Hot and Tropical’, kan vi finde en masse billeder, der hjælper os med at finjustere vores egen stil. Pinterest  er et godt værktøj til også at samle disse fotos, da du kan oprette mapper til hvert værelse i huset eller mapper til enhver stil, du tænker på. Jeg opretter normalt en mappe med ting, som jeg også har brug for at købe. Du kan vedhæfte billeder direkte fra websteder, og du har en øjeblikkelig påmindelse om, hvor det kommer fra.

Instagram  holder det mere reelt. Du kan følge brugere, der har en lignende stil til dig, og hvis du har brug for at vide, hvor de har købt  den  lampe, bare spørg dem.

 

PLAN OG LAYOUT

design som interiørarkitekt

Jeg kan ikke understrege vigtigheden af ​​dette skridt nok. Det hjælper ikke kun med at bestille den rigtige størrelse på møbler, men det hjælper med at finde ud af, hvordan man placerer møblerne.

Der er gratis værktøjer på internettet til at hjælpe med dette, men du har ikke brug for noget pænere end grafpapir, en lineal og en blyant. Mål rumets dimensioner, markér på gulvet, hvor døre, vinduer og faste genstande er, og du vil straks se den store møblers åbenlyse placering.

Det næste trin er at udskære skabeloner med eventuelle møbler til skalering, placere dem på gulvet og flytte dem rundt, indtil du er tilfreds med layoutet.

 

Opret OG MOODBOARD

design som et indvendigt designstemboard

Dette er også et vigtigt trin i processen. Det kan også ske elektronisk, men så får du ikke en fornemmelse af strukturerne.

Det er altid værd at prøve at bestille prøver af tekstiler,  gulve  og maling for at skabe et rigtigt bræt. Tilføj nogle inspirerende billeder, du har samlet (ikke for mange, du ikke ønsker at kopiere en andens stil) plus billeder af møbler og tilbehør, som du har dine øjne på. Tag et fotografi af brættet for at shoppe med dig. Det forhindrer dig i at afvige fra dit koncept og impulskøb. Hvis malingen ikke er på brættet, skal du ikke købe den.

 

SAMLER EN MØBLER PÅ STYRET

Design som en interiørarkitekt - af Dear Designer's Blog (10)

Når du først har besluttet, hvilke møbler du allerede har, og hvilke du har brug for at købe, er det en god ide at sammensætte et elektronisk inspirationskort for at sikre, at alt går sammen.

Du kan tilføje lamper, kunst, puder, planter, faktisk alt, hvad der kommer ind i rummet, bare for at sikre, at alt fungerer sammen. På dette tidspunkt har du en ret god idé i dit øjeblik, hvordan det hele ser ud, men det lønner sig altid at sikre dig. Et godt  gratis værktøj  til dette er  Canva,  og det er et, jeg bruger hele tiden. Upload alle billederne af alt det, du har valgt, vælg en skabelon (præsentationer er ideelle) og leg med brættet, indtil du er tilfreds med det.

Næste skridt? Ring dekoratører eller selvfølgelig DIY.